Žijící skanzen

v Jindřichovicích pod Smrkem

Kurs dojení, výroby sýrů a dalších mléčných výrobků

17.6.2011 – 18.6.2011

V rámci první části komponovaného víkendu v Jindřichovickém skanzenu se naučíte dojit kozy a z mléka pak vyrábět oštiepok, pařený sýr, bryndzu a tvaroh.

Dále si popovídáme i o chovu koz a zkusíme si ošetřování jejich kopýtek. Tato část proběhne zejména v pátek od 18 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin.

Cena za kurs výroby sýrů: 200,- Kč
Ubytování 100,- Kč/noc, Každé jídlo 50,- Kč

Ubytování je přímo ve skanzenu, takže očekávejte veškerý komfort venkova 19. století (pec, svíčky,...), nikoliv však století 21.... Spacák si vemte s sebou, karimatku jen, chcete-li spát venku.

Více informací zde.

Poznámka: aktuálně (k 10.6.) je kurz plně obsazen, proto další zájemci prosím již neposílejte přihlášky.

Prohlídka skanzenu

Prohlídka skanzenu je možná od úterý do neděle vždy mezi 10. a 17. hodinou. Skupiny dětí i dospělých si mohou domluvit i program na míru (tradiční dovednosti a řemesla nebo hudební či výtvarné dílny). Po domluvě můžeme připravit i občerstvení.

...