Žijící skanzen

v Jindřichovicích pod Smrkem

Kurs dojení, výroby sýrů a dalších mléčných výrobků

17.6.2011 – 18.6.2011

V rámci první části komponovaného víkendu v Jindřichovickém skanzenu se naučíte dojit kozy a z mléka pak vyrábět oštiepok, pařený sýr, bryndzu a tvaroh.

Dále si popovídáme i o chovu koz a zkusíme si ošetřování jejich kopýtek. Tato část proběhne zejména v pátek od 18 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin.

Cena za kurs výroby sýrů: 200,- Kč
Ubytování 100,- Kč/noc, Každé jídlo 50,- Kč

Ubytování je přímo ve skanzenu, takže očekávejte veškerý komfort venkova 19. století (pec, svíčky,...), nikoliv však století 21.... Spacák si vemte s sebou, karimatku jen, chcete-li spát venku.

Více informací zde.

Poznámka: aktuálně (k 10.6.) je kurz plně obsazen, proto další zájemci prosím již neposílejte přihlášky.

Prohlídka skanzenu

Od října do konce března máme již zavřeno. Otevíráme opět 1.4.2018. Je však možné po telefonické dohodě pro větší skupiny domluvit pobyt, exkurzi, řemeslný, výtvarný, hudební či ekologický program na míru. 

...